Anna Roca: «Els obradors compartits són part integral d’un nou model agroalimentari»
Descobreix la trajectòria d’Anna Roca, una consultora agroalimentària de referència que també exerceix com a professora de Geografia a la Universitat de Girona. Amb la seva visió innovadora i arrelada a la terra, està redefinint el futur del sector primari a Catalunya.
Anna Roca (Banyoles, 1959) és una figura destacada en el camp de la geografia i la consultoria agroalimentària a Catalunya. Amb arrels en una família de carnissers, va forjar des de petita una vinculació especial amb la terra i els seus cicles, una fascinació que la va impulsar a estudiar Geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Anna Puig és una jove emprenedora de Sant Just Desvern que ha trobat la seva vocació en l'elaboració de productes lactis. En aquesta entrevista, ens parla de la seva relació amb el món rural i la importància de recolzar els artesans alimentaris…
El jove ramader de Can Còdol custodia amb passió i saviesa els boscos de casa, fusionant tradició i innovació al Parc Rural del Montserrat.
L’enginyer de la Diputació de Barcelona explora en aquesta entrevista com els bancs de terres estan obrint les portes de la pagesia a una nova generació.
A partir de la seva expertesa com a consultora agrosocial i autora de la guia "Nova pagesia", Neus Monllor ens convida en aquesta entrevista a dinamitzar el sector agrari amb eines col·laboratives, innovadores i sostenibles.
Can Casamada és un projecte agroramader familiar situat a Castellar del Vallès. Especialitzats en el cultiu de la mongeta del ganxet i diversos cereals, combinen la producció agrícola amb una granja de porcs i vedells.
Ecomercaderet va néixer com una associació agroecològica inicialment enfocada en la conservació de llavors. Situat a Santa Margarida de Montbui, a la comarca de l’Anoia, el projecte ha evolucionat cap a un model cooperatiu i ara serveix la seva…
Dídac Valera i el seu germà pertanyen a una família de pagesos que fa més d’un segle que treballa la terra. La seva empresa hortícola és una font constant d’innovació, adaptant-se dia rere dia per satisfer les necessitats de la comunitat a la qual…
Glòria Roig és una agrònoma i pagesa que, des de fa vuit anys, es dedica a conrear herbes aromàtiques ecològiques al Lluçanès. Darrerament, ha expandit la seva activitat per incloure també el llúpol. Compaginar la criança de les seves tres filles…
El 1790 marca l’any de la fundació de Parés Baltà, un celler familiar de l’Alt Penedès, situat a només 25 quilòmetres del mar Mediterrani i a 60 quilòmetres de la ciutat de Barcelona. En l’actualitat, l’empresa compta amb aproximadament 200…
Paginació
Uneix-te a la revolució més deliciosa!
Vols estar al dia de les últimes novetats del programa Barcelona Agrària? Subscriu-te al nostre butlletí digital!
Omple el breu formulari que trobaràs a continuació i rebràs al teu correu electrònic una selecció de notícies, entrevistes, informes i publicacions que segur que t’interessen.