Actua

El futur no només arriba; a vegades, s’inventa!

Coneix totes les eines i els recursos disponibles perquè puguem gaudir a Barcelona d’un sistema alimentari més segur, saludable, saborós i sostenible.

AMB EL SUPORT DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Gallina

ALTRES INICIATIVES

Barcelones_PatxiUriz_HortMercatValld`Hebron_PereTodo

El Consell de Política Alimentària de Toronto (TFPC, per la sigla en anglès de Toronto Food Policy Council) es va establir el 1991 com un subcomitè de la Junta de Salut per assessorar la ciutat de Toronto sobre qüestions de política alimentària. El…

El Consell Alimentari Municipal de València és un òrgan consultiu i de participació sectorial de l'Ajuntament de València l'objectiu del qual és promoure un sistema agroalimentari local més sostenible, saludable i just, en línia amb els compromisos…

mano
PatxiUriz_Donespageses_Piera

El Pla d'acció territorial d'ordenació i dinamització de l'Horta de València té com a objectiu la preservació de l'Horta com un sistema productiu, ambiental i cultural integrat, l'element clau del qual és la pagesia. El pla no cerca protegir l'Horta…

El programa d'autocompostatge d'Hernani consisteix en la recuperació de la fracció orgànica de les deixalles urbanes del municipi i la disposició de més de quaranta-nou casetes d'autocompostatge distribuïdes per tot el territori, les quals permeten…

Associació formada pel col·lectiu de persones que treballen per impulsar l'agricultura regenerativa. L'entitat s'organitza en nodes temàtics i té entre els seus objectius avançar cap a la sobirania alimentària.

Terre de Liens és una associació nacional francesa que va néixer l'any 2003 amb l'objectiu de reforçar el vincle entre la ciutadania i la pagesia. L'entitat adquireix sòls agrícoles per incentivar la instal·lació d'una nova generació pagesa que…

Xarxa francesa d'espais test agraris amb una seixantena d'espais test en funcionament que acullen futurs pagesos i pageses que estan provant l'activitat.

La Red de Municipios por la Agroecología és una associació formada per entitats locals de l'Estat espanyol que té com a objectiu la generació d'una dinàmica entre entitats locals amb la finalitat de construir sistemes alimentaris locals respectuosos…

tomates
VallesOccidental_PatxiUriz_Terrassa_MercatdelTriomf_Prunes

Més de 3.000 persones que viuen a la zona atesa per l'autoritat de transport d'Atlanta (MARTA) no tenien accés fiable a aliments nutritius i assequibles. Des de l'estiu del 2015, MARTA acull mercats de pagès de temporada en estacions seleccionades…

El Mercat Ecològic de Palma va néixer de mans de l'Associació Lligams, juntament amb l'Associació de Varietats Locals i l'Associació de Productors i Productores d'Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA), el setembre del 2010. La seva història és…

L'Ecotira és un nou espai de productes ecològics i de proximitat de la Tira de Comptar que neix l'any 2021 al cor de Mercavalència, el mercat central de producte fresc de la ciutat. El projecte, que sorgeix del treball conjunt entre la Conselleria i…

Projecte que té com a objectiu promoure una alimentació saludable i sostenible i actuar com a locomotora de canvi per a la resta de comerços dels barris on es troben ubicats els mercats municipals.

Cesta verdura
Castell follit del boix. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Alimentar el cambio és un projecte impulsat per la cooperativa madrilenya Garúa amb l'objectiu de proposar solucions integrals per promoure espais de nutrició i convivència saludables.

La sostenibilitat al plat és un projecte del Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional (CERAI) que té com a objectiu fomentar una alimentació més justa i sostenible des dels menjadors escolars. En una primera fase pilot, implementada al…

El projecte Menjadors més sans i sostenibles (MEMSS) és una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona i l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que promou una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible tant a l'escola com a…

Think and do tank per comprendre i acompanyar els canvis en els comportaments alimentaris dels joves de 15 a 35 anys cap a dietes més sanes i sostenibles. Aquesta iniciativa proposa programes innovadors i lúdics per sensibilitzar els consumidors més…

Campanya impulsada per la Red de Municipios por la Agroecología amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i l'entorn polític sobre la salut i el dret a l'alimentació.

La Federación Andaluza de Consumo y Producción Ecológica (FACPE) és una organització de base social que es crea l'any 1995 amb la voluntat de sumar persones i entitats que comparteixen un mateix objectiu: facilitar l'accés a aliments ecològics als…

queso consumo
Bages_PatxiUriz_Manresa_RestMasdelaSala_TimbalVerduresSobrassada

El 31 d'octubre del 2013, professionals de diverses àrees d'activitat van fundar Menjadors Ecològics, una associació sense ànim de lucre amb l'objectiu de promoure la producció agroecològica local i els menjadors ecològics i de proximitat com a…

El Patronat Municipal d'Escoles d'Infants (PMEI) de l'Ajuntament de Palma impulsa el projecte Escudella, que té com a objectiu oferir un servei de cuina pròpia a cadascuna de les escoles de la ciutat dotat amb personal qualificat. Actualment, a…

Ecocomedores da Biosfera és una eina per contribuir al canvi social fomentant el consum de productes ecològics, de temporada i de proximitat als centres escolars. El projecte cerca analitzar la situació actual dels menjadors escolars i establir…

La Maison d'Éducation à l'Alimentation Durable (MEAD, Centre d'Educació per a l'Alimentació Sostenible) té com a objectiu promoure el desenvolupament d'una alimentació sostenible al seu àmbit d'actuació per permetre a cada veïnat, siguin quins…

Ecocomedores de Canarias és un programa de referència en la millora de la qualitat de l'alimentació que projecta valors educatius i de salut alimentària per mitjà de l'aposta i el desenvolupament de la producció agrària ecològica a les Canàries. Es…

restauracio
El turó d'en Rompons, tracció animal. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Projecte de recuperació d'excedent alimentari i el seu repartiment a famílies necessitades de Milà per mitjà dels centres logístics implantats en diversos barris de la ciutat.

Buruxka és un innovador projecte pilot que ha recuperat la pràctica de l'espigolament per reaprofitar els aliments que queden al camp després de la collita i redistribuir-los a persones que passen per una situació difícil. L'espigolament se centra a…

Projecte educatiu basat en una xarxa de recollida dels residus orgànics generats en escoles, mercats, empreses i altres nodes col·laboradors per transformar aquesta matèria orgànica en un compost ecològic de qualitat, amb el menor percentatge…

gallina