Producció

El futur no només arriba; a vegades, s’inventa!

Coneix totes les eines i els recursos disponibles perquè puguem gaudir a Barcelona d’un sistema alimentari més segur, saludable, saborós i sostenible.

AMB EL SUPORT DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Gallina

ALTRES INICIATIVES

Olesa de montserrat. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Accés a la terra

Terre de Liens és una associació nacional francesa que va néixer l'any 2003 amb l'objectiu de reforçar el vincle entre la ciutadania i la pagesia. L'entitat adquireix sòls agrícoles per incentivar la instal·lació d'una…
El Banc de Terres d'El Bierzo és una de les primeres iniciatives de l'Estat espanyol per a la recuperació de terres abandonades i l'establiment d'una mediació entre els propietaris i les persones interessades a arrendar…
Relleu generacional. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Relleu agrari

Xarxa francesa d'espais test agraris amb una seixantena d'espais test en funcionament que acullen futurs pagesos i pageses que estan provant l'activitat.
Una maison familiale rurale (casa familiar rural) és una escola professional de dimensió humana que permet fer un seguiment individualitzat dels joves i de la transmissió dels valors educatius.
L'associació InPACT dinamitza i coordina una xarxa regional de tretze associacions que tenen com a objectiu el desenvolupament d'una agricultura ciutadana i territorial i un desenvolupament rural sostenible.Les…
Can Plana

Dinamització agrària

El projecte Alimentem Collserola! Promoció de la transició agroecològica a Collserola té com a objectiu promoure sistemes alimentaris locals més justos i sostenibles i reactivar l'activitat agrària en l'àmbit d'…
Projecte impulsat per l'Ajuntament de Granollers per preservar i dinamitzar el seu espai agrari i pagesia.
Programa de l'Ajuntament de Mouans-Sartoux que té com a objectiu proveir d'un 100 % de fruites i verdures locals i ecològiques el 100 % dels seus menjadors escolars. Per aconseguir-ho, l'Ajuntament ha contractat pagesos…
El 2016, la ciutat de París va engegar el programa Parisculteurs per facilitar i accelerar la instal·lació de projectes agrícoles a París i a l'Illa de França. La idea és trobar llocs per conrear-hi (teulades, parets,…
Mans a l’Horta, dinamització de l’activitat agrària a l’Horta de València va ser un projecte impulsat per l'Ajuntament de València que tenia com a objectiu reforçar el teixit productiu, professional i social del sector…
Terracoopa neix de la trobada entre dues entitats dedicades a la generació d'ocupació i l'emprenedoria i que amplien el seu ventall d'activitats a l'àmbit de l'agricultura. L'any 2011, la proposta es concreta en la…
Alzina

Preservació d’espais agraris

El Pla d'acció territorial d'ordenació i dinamització de l'Horta de València té com a objectiu la preservació de l'Horta com un sistema productiu, ambiental i cultural integrat, l'element clau del qual és la pagesia. El…
InterVegas és una plataforma estatal, assentada en tots els territoris autonòmics, que defensa la protecció i dinamització dels sòls agraris vius i fèrtils, la producció agrària sostenible, l'agricultura familiar, l'…
Llei que té com a finalitat la recuperació de les terres agràries de Galicia per a ús agrícola, ramader i forestal.
Jardi comestible greenforgood. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Agroecologia

El programa d'autocompostatge d'Hernani consisteix en la recuperació de la fracció orgànica de les deixalles urbanes del municipi i la disposició de més de quaranta-nou casetes d'autocompostatge distribuïdes per tot el…
Associació formada pel col·lectiu de persones que treballen per impulsar l'agricultura regenerativa. L'entitat s'organitza en nodes temàtics i té entre els seus objectius avançar cap a la sobirania alimentària.
La Red de Municipios por la Agroecología és una associació formada per entitats locals de l'Estat espanyol que té com a objectiu la generació d'una dinàmica entre entitats locals amb la finalitat de construir sistemes…
Les Refardes és una cooperativa amb seu a Mura, el Bages, que coordina la producció de llavor de varietats locals en divuit finques repartides per tot Catalunya. La major part d'aquestes finques es dediquen a la venda…
L'horta experimental del Parc Agrari de Fuenlabrada és un espai destinat a la recerca aplicada on es recuperen varietats tradicionals de la zona i es potencia l'agricultura ecològica amb compost procedent de restes…
Esporus és un projecte impulsat per L'Era, Espai de Recursos Agroecològics. La seva tasca consisteix a conservar, revalorar i divulgar varietats de conreus herbacis, a fer recerca sobre els seus possibles nous usos i a…
Pastora. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Agrosilvopastura

Els terrenys comunals de Burguete es gestionen gràcies al compromís compartit de propietaris, ramaders i entitats públiques per a la seva gestió conjunta. Una demostració evident de la importància de la col·laboració…
El projecte Mosaico Extremadura és una iniciativa d'emprenedoria social que neix arran dels grans incendis de la serra de Gata. Mosaico Extremadura vol promoure la recuperació de l'activitat agrícola, ramadera i…
La Red de Áreas Pasto-Cortafuegos de Andalucía (RAPCA) és un programa impulsat per la Conselleria de Sostenibilitat i Medi Ambient de la Junta d'Andalusia que té com a objectiu eliminar el combustible vegetal de les…
El Prat Delta

Sistemes de rec sostenibles

La Cooperativa d'Ivars gestiona actualment la finca Prat de Boldú, propietat de la Generalitat de Catalunya, la qual cada deu anys ofereix la gestió de la finca per licitació. Després d'haver fet proves amb diversos…
Formatgeria El Quall. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Transformació agroalimentària

Aquest contingut estarà disponible molt aviat. Moltes gràcies per la teva paciència!
Ecocentral. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Distribució

Dispensador automàtic d'hortalisses al municipi de Moussy-le-Neuf i concessió d'ús a un pagès ecològic instal·lat en terrenys comunals.
Projecte de distribució d'aliments ecològics i de proximitat per a empreses gestores de menjadors escolars i menjadors escolars autogestionats.
Coclicaux té com a objectiu facilitar la logística de subministrament local als locals de restauració i així permetre optimitzar i desenvolupar l'activitat dels professionals del sector agrari a la vegada que es…
Rutes Compartides és una eina impulsada per diversos productors que té com a objectiu compartir rutes de distribució per minimitzar els costos econòmics, els impactes ambientals i el temps requerit pel procés de…
Espigalls. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Marques i distintius

La marca Ici.C.Local, impulsada per la ciutat de Grabèls, té com a finalitat ajudar els consumidors a comprendre millor l'origen dels productes venuts al mercat municipal i així prioritzar els productes locals, bruts o…
Els criadors del gall del Penedès impulsen aquesta Indicació Geogràfica Protegida de manera organitzada per poder promoure un producte que té un alt valor per mitjà de diverses iniciatives de promoció, com ara l'…
Amb la finalitat de revaloritzar la tomata de penjar, un grup d'agricultors d'Alcalà de Xivert va formar l'Associació de Productors i Comercialitzadors de Tomata de Penjar d'Alcalà de Xivert per poder diferenciar aquest…