El Tall, Parc Rural del Montserrat. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
El Tall, Parc Rural del Montserrat. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

El Tall comença amb força la temporada de formació

La sala de desfer del Parc Rural del Montserrat engega la tardor amb un nou curs de manipulació càrnia per a ramaders i pastors.

El Tall, la sala de desfer del Parc Rural del Montserrat, comença amb força la temporada de formació amb un nou curs de manipulació càrnia. Adreçada específicament per a pastors i ramaders interessats a fer venda directa de carn, la formació vol ajudar a millorar la viabilitat econòmica de les explotacions i contribuir a la dinamització agrària del territori.

El nou curs constarà de set sessions que es duran a terme entre el 14 de setembre i el 2 de novembre a la sala de desfer d’ús formatiu que ha impulsat el Parc Rural del Montserrat i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) gràcies al BCN Smart Rural, un projecte europeu que lidera la Diputació de Barcelona. L’espai està situat a Marganell i ha costat uns 100.000 euros, que han estat cofinançats per la Diputació de Barcelona i els fons FEDER.

La primera jornada de formació anirà a càrrec de Maria Josep Gispert, experta en Salut Pública, i es treballaran els aspectes relacionats amb la higiene i la manipulació en la indústria càrnia. La segona i tercera sessions tractaran sobre l’envasat i la conservació de la carn, a més dels processos de maduració de la carn de vedella, i seran impartides per Elsa Lloret i Núria Panella, dues expertes de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). La quarta jornada del curs tindrà lloc a principis d’octubre i anirà a càrrec de Cesc i Montse Ribalta, de Ribalta Carnissers, i Agustí Quintana, tècnic de l’IRTA, i permetrà a les persones assistents a practicar amb la serra. Aquests professionals seran, també, els responsables de les tres darreres sessions del curs, durant les quals ensenyaran a especejar i preparar la carn de vedella, xai, cabrit i pollastre. 

Per a més informació sobre la sala de desfer del Parc Rural del Montserrat i el seu programa formatiu, podeu escriure a Marta Martínez, enginyera de territori i responsable de l’equipament.

 

— Redacció BCN Smart Rural —

El Tall, Parc Rural del Montserrat. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Comparteix
Et pot interessar

Uneix-te a la revolució més deliciosa!

Vols estar al dia de les últimes novetats del programa Barcelona Agrària?  Subscriu-te al nostre butlletí digital!

Omple el breu formulari que trobaràs a continuació i rebràs al teu correu electrònic una selecció de notícies, entrevistes, informes i publicacions que segur que t’interessen.

Vull subscriure'm!