Obradors compartits
La Xarxa d'Obradors compartits és una iniciativa promoguda per la Diputació de Barcelona i que té per objectiu fomentar l'emprenedoria col·laborativa i facilitar el relleu agrari de les petites i mitjanes empreses a les comarques barcelonines.
Els Obradors compartits són equipaments de transformació agroalimentària que tenen com a finalitat garantir a la pagesia i als el·laboradors artesans espais segurs i amb preus competitius on poder elaborar aliments a partir de matèries primeres d'origen local. Els Obradors compartits tenen la vocació d'esdevenir serveis públics que garanteixin la viabilitat de les petites i mitjanes empreses del sector establertes en un territori.
Es tracta d’una formació única en el seu sector programada conjuntament amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (a través de la Càtedra en Agroecologia i Sistemes Alimentaris). El curs s’estructura en sis mòduls de formació teoricopràctica, en els quals es capacitarà a l’alumnat en l’elaboració de formatges: característiques i composició de la llet; tractaments previs i tecnològics; principis bàsics d’elaboració de formatges i productes lactis; maduració i anàlisi sensorial; tràmits, comercialització i mediambient; i disseny d’una formatgeria.