Formatgeria El Quall, Alpens. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Formatgeria El Quall, Alpens. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

El Quall: obrador compartit formatger del Lluçanès

Obert el 2021, aquest equipament ofereix tot allò necessari per a l’elaboració de productes lactis: des d’espais, maquinària o utensilis, fins a formació tant per al públic professional com a l’aficionat.

2023
Consorci del Lluçanès
Econòmic
Empreses sector alimentari
Judit Perarnau
sdr@consorci.llucanes.cat

Formatgeria col·lectiva i obrador comunitari de gestió pública que fa d’incubadora de projectes de transformació de productes lactis. Al mateix temps, acull formació especialitzada sobre formatgeria artesana i com a espai de recerca i innovació al voltant del producte lacti.

Serveis generals
Acompanyament
En el procés d'emprenedoria
Lloguer de l'espai
11 €/hora
Magatzem
Gratuït per als usuaris
Formació
Pla de formació trimestral
Assessorament
Especialitzat en producció de formatges
Equipaments
Espais
  • Sala polivalent: espai d'expedició i aula per a formacions amb un aforament de 15 persones
  • Magatzem
  • Obrador
  • Vestuari amb dutxes, WC i taquilles
Utillatge sobretaula
  • Pantalla
  • Pissarra
  • Armari d'afinat
  • Nevera de qualls i ferments
  • Bàscula
  • Taula d'expedició
  • Pasteuritzador (capacitat 300 litres)
  • Premsa
  • Taules d'escorregut
  • Cambra de maduració
  • Cambra de fred
  • Cambra d'oreig
  • Madurador per a iogurts
  • Humidificador
  • Radiador d'oli
Utillatge integrat
  • Rentamans
  • Plaques d'inducció
  • Rentaplats
  • Forn
  • Manguera d'aigua calenta i freda
  • Zona de laboratori
Utensilis
  • Utensilis de laboratori: pH-metre, acidímetre i reactius, vasos de precipitats, bàscula de precisió, culleretes, provetes
  • Termòmetre
  • Motlles
  • Reixes
  • Caixes
  • Safates i olles
  • Lleteres (3 de 40 litres, i 2 de 20 litres)
O Formulari de sol·licitud