La Xarxa d’Obradors Compartits estrena aquesta tardor un nou programa formatiu per a joves artesans alimentaris que vol fomentar l’emprenedoria col·laborativa i facilitar el relleu agrari a les comarques barcelonines. Impulsada per la Diputació de Barcelona, la iniciativa està formada actualment per sis equipaments: la sala de desfet de carn del Parc Rural del Montserrat, la formatgeria del Lluçanès i els obradors de Tagamanent, Manresa, Gallecs i el Parc Agrari de la Conca d’Òdena.
El programa formatiu conjunt s’adreça a pagesos, pastors i ramaders que estiguin interessats a transformar els seus productes i vendre’ls directament per tal de millorar la viabilitat econòmica de les seves empreses, i vol atraure especialment als joves amb projectes incipients d’elaboració alimentària.
L’edició actual consta de 13 cursos amb temàtiques molt variades: s’inclouen des de sessions d’elaboració de formatges blaus fins a pràctiques de tall de productes carnis, passant per càpsules de legislació per operar en obradors, embalatge, etiquetatge o màrqueting agroalimentari. Alguns cursos s’imparteixen en línia, d’altres són presencials, però tots comparteixen l’objectiu d’aportar coneixement als petits emprenedors del sector primari que volen diversificar els seus processos d’elaboració i posar en valor els aliments de proximitat.
La Xarxa d’Obradors Compartits s’emmarca en l’estratègia BCN Smart Rural i està cofinançada per la Diputació de Barcelona i els fons FEDER.
Per a més informació sobre aquests equipaments i el seu programa formatiu, podeu escriure a Sònia Callau, cap de la Direcció Territorial Agrària de la Diputació de Barcelona i coordinadora de l’estratègia BCN Smart Rural.
— Redacció BCN Smart Rural —