Horta ecològica a Sitges. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Horta ecològica al Garraf. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Producció agrària ecològica

Com d’esteses estan les pràctiques agràries ecològiques a la província de Barcelona? Quina superfície de terra s'hi dedica? I quins són els conreus que més es produeixen amb mètodes ecològics en el nostre territori? Descobreix-ne tots els detalls.

Font: Mapa de cultius DUN-SIGPAC i dades del CCPAE (2019)

L'objectiu d'aquesta anàlisi és conèixer la situació del territori respecte a l'estratègia "Del camp a la taula" de la Unió Europea, que busca aconseguir que el 25% de les terres agrícoles dels estats membres es conreïn de manera ecològica abans del 2030.

Nota metodològica

Fonts de dades:

  • Dades estadístiques del CCPAE: Hem utilitzat dades disponibles a la web del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), incloent les dades estadístiques de l’evolució dels principals grups de cultiu i productors (2000-2019) i les dades detallades de 2019 sobre productors i cultius. 
     
  • Mapa de cultius DUN-SIGPAC 2019: Hem utilitzat les dades dels cultius que apareixen de la Declaració Agrària DUN-SIGPAC de la Generalitat de Catalunya (2019) per comparar-les amb les dades del CCPAE i obtenir així la part d'hectàrees no ecològiques.

És important destacar que no hem tingut en compte les superfícies de prats, pastures o boscos per poder comparar-ho amb les dades del mapa de cultius DUN-SIGPAC.

Data de creació
Data d'actualització
Més dades de
Comparteix
Actuacions relacionades
Et pot interessar