L’alimentació és una necessitat fonamental de les persones, i garantir-ne l’abastiment, un deure dels governs. Però, tot i que Catalunya gaudeix des del 2021 d’una estratègia alimentària de país, a la província de Barcelona no hi ha actualment cap poble ni ciutat que disposi d’una estratègia alimentària aprovada i en procés d’implementació.
Per intentar omplir aquest buit, la Diputació de Barcelona publica "Alimentem Barcelona", la primera guia pràctica per ajudar els ens locals que volen dissenyar i implementar estratègies alimentàries locals, a més de garantir l'abastiment de la seva població amb productes de proximitat. La publicació es troba en format digital i aspira a convertir-se en una obra de referència per als pobles i ciutats que volen avançar cap a un model alimentari més saludable, segur i sostenible.
Amb fotografies de Patxi Uriz i un disseny fresc i innovador, la publicació és el resultat del treball conjunt, continuat i transversal de tres experts en la matèria: Sònia Callau, cap de la Direcció Territorial Agrària de la Diputació de Barcelona i coordinadora de l'estratègia BCN Smart Rural; Josep Montasell, cofundador i primer director del Parc Agrari del Baix Llobregat; i Anna Roca, professora a la Universitat de Girona i consultora de projectes de dinamització agroalimentària.
Fàcil de seguir i summament pràctica, l’edició de la publicació s’emmarca dins l’estratègia BCN Smart Rural i ha estat cofinançada per la Diputació de Barcelona i els fons FEDER de la Unió Europea.
Per a més informació sobre la publicació ‘Alimentem Barcelona’, podeu escriure a Sònia Callau, cap de la Direcció Territorial Agrària de la Diputació de Barcelona.
— Redacció BCN Smart Rural —