Mª Àngels Altimira, ramadera del PRM a. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Mª Àngels Altimira, ramadera del PRM. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

La Diputació de Barcelona continua promovent la innovació a les microempreses agroalimentàries de la Catalunya Central

Les microempreses del sector agroalimentari i forestal de la Catalunya Central ja poden presentar-se al Concurs d'Innovació BCN Smart Rural. El premi consisteix en un ajut de 2.710 euros per a la contractació d’un servei d’assessorament.

Les microempreses del sector agroalimentari i forestal de la Catalunya Central ja poden presentar-se al Concurs d’Innovació BCN Smart Rural. El premi consisteix en un ajut de 2.710 euros per a la contractació d’un servei d’assessorament que permeti impulsar el seu projecte de desenvolupament.

El Concurs d’Innovació BCN Smart Rural és gestionat per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i s’emmarca dins de l’estratègia BCN Smart Rural, un programa de desenvolupament rural cofinançat per la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El premi vol contribuir a promoure la innovació en les microempreses del sector agroalimentari i forestal que treballen en el territori i pren el relleu dels Cupons d’Innovació BCN Smart Rural, que van ser atorgats durant els anys 2019 i 2020.

Les empreses que vulguin participar en el concurs han d’enviar la seva convocatòria abans de l’1 d’abril de 2021 i han de complir els següents requisits:

  • Dur a terme algun tipus d’activitat de transformació d’aliments (excepte empreses forestals)
  • Tenir una plantilla de menys de 10 treballadors
  • Haver tancat, com a mínim, un exercici fiscal
  • Tenir l’establiment operatiu en un dels municipis inclosos dins de l'àmbit territorial elegible, que correspon als municipis de les comarques no metropolitanes de la demarcació de Barcelona

Més detalls sobre el Concurs d’Innovació BCN Smart Rural en aquest enllaç.

 

Sobre BCN Smart Rural

L’estratègia BCN Smart Rural s’ubica a l’avantguarda de l’acció en matèria agrària i alimentària que la Diputació de Barcelona està activant amb horitzó 2030 i es troba alineada amb les grans estratègies europees i internacionals en aquesta matèria: principalment, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS) i la campanya «Del camp a la taula» (de l'anglès, «From Farm to Fork»), que es troba al centre del Pacte Verd Europeu.

La seva visió és posar al centre de l’agenda política del territori el dret a una alimentació saludable, sostenible, de proximitat i amb un balanç de zero emissions, i, amb aquest objectiu, col·labora amb els ajuntaments de la demarcació que vulguin millorar la seva governança alimentària.

 

— Redacció BCN Smart Rural —

Uneix-te a la revolució més deliciosa!

Vols estar al dia de les últimes novetats del programa Barcelona Agrària?  Subscriu-te al nostre butlletí digital!

Omple el breu formulari que trobaràs a continuació i rebràs al teu correu electrònic una selecció de notícies, entrevistes, informes i publicacions que segur que t’interessen.

Vull subscriure'm!