Susana Aragón xef Cèntric Gastro, El Prat de Llobregat. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Susana Aragón xef Cèntric Gastro, el Prat de Llobregat. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Restauració

Campanya Sabors de l’Horta del Parc Agrari del Baix Llobregat

La campanya Els Sabors de l'Horta del Baix Llobregat recull l'oferta gastronòmica que ofereixen els restaurants de la comarca que treballen el Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat

Eva Ortiz
Justificació i origen

El Baix Llobregat es caracteritza pel seu Parc Agrari, un projecte agrícola territorial que, des del 1998, s’ha basat en el manteniment de la tradició i activitat agrícola de la comarca i és tret identitari de la comarca. En aquest context, el projecte «Sabors de l’Horta» neix per posar en valor la qualitat i el potencial gastronòmic i cultural dels productes del Parc Agrari i, al mateix temps, promocionar aquells restaurants de la comarca que ofereixen productes que tenen el distintiu «Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat».

Es tracta d’un projecte coordinat amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat en coordinació amb el Consorci del Parc Agrari, mitjançant el qual s’impulsa un turisme de proximitat i respectuós amb el medi ambient.

Objectius
  • Promocionar i divulgar la tradició agrícola del territori i donar a conèixer i posar en valor la qualitat dels productes del Parc Agrari.
  • Promocionar els restaurants de la comarca que ofereixen a les seves cartes propostes gastronòmiques amb els productes que es cultiven al Parc Agrari del Baix Llobregat i que disposen del distintiu “Producte FRESC” que certifica la qualitat, la proximitat i la temporalitat de la pagesia del Baix Llobregat.
  • Oferir un altre canal de venda per la pagesia que afegeixi valor als seus productes.
Idees inspiradores i qüestions clau
  • Projecte de promoció dels restaurants de la comarca del Baix Llobregat que cuinen, basant-se amb els productes locals, proximitat i temporada amb productes amb el distintiu «Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat».
  • L’any 2023 estaven adherits més de 35 restaurants compromesos amb una cuina elaborada amb ingredients de proximitat i temporada.
  • La Guia Sabors de l’Horta 2023 inclou restaurants de la comarca que ofereixen propostes que van des d’una cuina creativa fins als que mantenen la cuina tradicional, on el producte del parc agrari n’és el protagonista. La guia, a més, destaca diferents raons per les quals val la pena consumir el producte fresc de la comarca, com són la seva qualitat i sabor, la frescor, i l’origen i proximitat.
Període d'execució
2003-actualitat
Comparteix
Dades relacionades

Autosuficiència alimentària

Compten els municipis de Barcelona amb prou superfície agrícola per abastir la seva població amb aliments de proximitat? Esbrina-ho!

 

Et pot interessar