Festitabl'
CEDIDA
Promoció

Festitabl’

2014
Àrea Metropolitana, reagrupa: El Grand Lyon, Saint-Etienne, Métropole, CAPI Porte de l'Isère, ViennAgglo, Est Lyonnais et Villefranche-Beaujolais-Saône.
Camille Citerne
Municipis de l'àrea metropolitana (França)
Justificación y origen

L'oportunitat d'aquest projecte s'ha revelat a través de dues constatacions principals: 

  • Un territori fortament agrícola (42% de la seva superfície), veí amb grans regions agrícoles com els Monts del Lionès, la Dombes, o el Beaujolais; 
  • Un brou de cultiu d'esdeveniments culturals i esportius, com la Biennal d'art contemporani, el festival Jazz a Viena, o fins i tot la Biennal Internacional del Design de Saint-Etienne.

Molts organitzadors d’esdeveniments es van oferir com voluntaris per posar en marxa eco-esdeveniments. La gran majoria no sabien com fer-ho o com tenir  accés als recursos o canals estructurats que poguessin respondre a les seves necessitats.

 

Objectives

En la cruïlla de la intervenció de Pôle Metropolità en l'àmbit cultural i el seu suport a l'agricultura periurbana, els objectius del projecte eren:

  • Fomentar el subministrament de productes locals per a almenys quatre esdeveniments esportius i culturals organitzats en el seu territori.
  • Crear noves sortides per als productors locals, reunint l'escala adequada d'actors.
  • Crear valor en la zona, i contribuir a la difusió d'aliments sans, locals i de qualitat.
  • Posar en marxa accions en favor de la lluita contra el malbaratament d'aliments.
Inspiring ideas and key issues
  1. Establiment d'un suport a mesura per als interessats, des del diagnòstic fins a l'operació.
  2. Establir un intercanvi d'experiències amb esdeveniments precursors en l'àmbit nacional i un contacte directe amb els agents econòmics locals: productors agrícoles, plataformes, cervesers, etc.
  3. Suport als organitzadors d'esdeveniments en l'elaboració d'un plec de condicions (a favor dels productes locals i d'un enfocament eco-responsable dels residus - gots compostables, compost orgànic) per a la selecció dels proveïdors de serveis.
  4. Suport a mesura dels organitzadors seleccionats per a trobar solucions als reptes de cada esdeveniment (per exemple, control de costos i assequibilitat, limitacions dietètiques i d'embalatge per a esdeveniments esportius). Suport amb experts externs.
  5. Organització d'activitats lúdiques per als visitants ("tast a cegues" de receptes basades en productes locals, enquestes, etc.).
  6. Una acurada comunicació (kit de comunicació per als 6 esdeveniments de prova, kit festitabl' per a compartir l'experiència, logotip festitabl' amb la carta de l'àrea Metropolitana, fotògraf assignat a cada esdeveniment, etc.).
  7. Creació d'un catàleg de participants.
Presupuesto de puesta en marcha y origen de los recursos económicos
  • Municipis promotors del projecte.
  • Suport del Ministeri d’Agricultura, alimentació i Bosc, en el marc del Programa Nacional per l’alimentació (PNA).
  • Suport de la Regió Auvergne-Rhône -Alpes en el marc de PSADER (4 contactes territorials).
Annual budget and origin of financial resources

Aquest contingut estarà disponible molt aviat

Periodo de ejecución
2015-2016
Otra información relevante

Persones destinatàries

  • Organitzadors d'esdeveniments i els seus proveïdors
  • Els professionals de l'alimentació (productors, traficants, artesans, plataformes de productors, ESAT) 
  • El gran públic i els voluntaris dels esdeveniments
Share