Pol Dunyó, El Mosaic. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Pol Dunyó i Ruhí, autor del llibre ‘Estripar la terra’. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

4 llibres per a un sistema agroalimentari més sostenible

Aquest Sant Jordi, us convidem a fer un recorregut per noves maneres d’entendre l’agricultura i la ramaderia.

Els llibres no són només llibres: també són passaports cap a altres mons i altres vides. Llegir ens permet imaginar que una altra realitat és possible. És per això que, aquest Sant Jordi, us convidem a fer un tast de lletres molt especial. Ens acompanyeu a fer un recorregut per noves maneres d’entendre l’agricultura i la ramaderia?

 


 

‘Estripar la terra: Contra les mentides del món rural’ de Pol Dunyó i Ruhí

 

‘Estripar la terra: Contra les mentides del món rural’ de Pol Dunyó i Ruhí

 

El pagès i propietari del Turó d’en Rompons, Pol Dunyó i Ruhí, ens convida en aquest llibre a repensar la nostra relació amb el temps, la terra i els aliments que hi produïm. Amb un llenguatge poètic i un format inspirat en el manifest, Dunyó denuncia “la sobreexplotació, la pressa i la violència contra l’entorn natural” i comparteix les seves idees per a fer més sostenible el treball al camp.

 


 

‘Arrelats a la terra: Propostes per a una agricultura regenerativa’ de Francesc Font

 

‘Arrelats a la terra: Propostes per a una agricultura regenerativa’ de Francesc Font

 

Francesc Font explica en aquesta obra de referència què és l’agricultura regenerativa i per què és una pràctica tan important si volem produir aliments de qualitat i alhora mitigar el canvi climàtic. Pagès de novena generació i enginyer agrícola especialitzat en permacultura, maneig holístic i microbiologia, hi comparteix tots els seus secrets per millorar la qualitat del sòl, fixar-hi més carboni i incrementar la biodiversitat dels ecosistemes agraris.

 


 

‘Entre mans: Dones pageses, dones dempeus’ de Laia de Ahumada i Maria Rosa Vidal Tosas

 

‘Entre mans: Dones pageses, dones dempeus’ de Laia de Ahumada i Maria Rosa Vidal Tosas

 

L’escriptora Laia de Ahumada entrevista en aquest llibre a catorze dones pageses que es troben al capdavant de petites explotacions familiars de Catalunya. Algunes fan maneig tradicional, d’altres opten pel cultiu agroecològic, però totes tenen en comú l’amor per la terra i els seus fruits. És una obra preciosa que explica les vides d’una pagesia amb veu femenina i compta amb les il·lustracions de Maria Rosa Vidal Tosas, una pintora que ha sabut captar l’essència de cada persona.


 

‘Dones ramaderes: 36 mirades de futur d’un ofici ancestral’ d'Inés Butrón

 

‘Dones ramaderes: 36 mirades de futur d’un ofici ancestral’ d'Inés Butrón

 

Les dones són també les protagonistes del nou llibre d’Inés Butrón, una periodista gastronòmica que combina aquesta professió amb la de professora al Culinary Institute of Barcelona (CIB). És una dona de ciutat a qui el camp atrau molt i va ser aquesta fascinació la que la va portar a descobrir a un grup de ramaderes en extensiu que li van obrir les portes d’un món tradicionalment masculí. En total són trenta-sis les dones les que ens acompanyen en aquest viatge d'exploració, trenta-sis maneres d’entendre un sector que vol ser productiu sense oblidar els principis de benestar animal.

 

 

— Redacció BCN Smart Rural —

Comparteix
Et pot interessar

Uneix-te a la revolució més deliciosa!

Vols estar al dia de les últimes novetats del programa Barcelona Agrària?  Subscriu-te al nostre butlletí digital!

Omple el breu formulari que trobaràs a continuació i rebràs al teu correu electrònic una selecció de notícies, entrevistes, informes i publicacions que segur que t’interessen.

Vull subscriure'm!