Joan Raventós, Josep González i Marta Valls a La Beneta. BROADCASTER CONTENT AGENCY | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Joan Raventós, Josep González i Marta Valls a La Beneta. BROADCASTER CONTENT AGENCY | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

La Diputació de Barcelona publica el curt 'Terra d’oportunitats' per inspirar la nova generació pagesa

La vuitena entrega de les ‘Històries BCN Smart Rural’ destaca la importància de la formació, la mentoria i la innovació per facilitar el relleu agrari a les comarques barcelonines.

La Diputació de Barcelona publica avui la vuitena entrega de les Històries BCN Smart Rural, una sèrie de curtmetratges que dona veu a persones que lideren el camí cap a un sistema agroalimentari més saludable i sostenible a les comarques barcelonines.

Amb el títol ‘Terra d’oportunitats', l’audiovisual ofereix una visió enriquidora de l'estat del relleu agrari a la demarcació i les possibilitats que s’obren per als nous emprenedors rurals. La història té com a protagonistes a Joan Raventós, un veterà pagès fructicultor amb més de quatre dècades d'experiència i pioner en producció ecològica al Baix Llobregat, juntament amb els dos joves que estan assumint el relleu a La Beneta, la seva finca. També coneixerem la visió de Marcel Tort, pagès, enginyer agrícola i professor de formació agrària a l'Institut Les Salines, al Prat de Llobregat. A més, Sònia Callau, cap de la Direcció Territorial Agrària (DTA) de la Diputació de Barcelona, ens ofereix la seva opinió com a experta.

Aquesta producció de BCN Smart Rural, en col·laboració amb Broadcaster Content Agency, ha estat possible gràcies al cofinançament de la Diputació de Barcelona i els fons FEDER de la Unió Europea.

 

Una avançada del Pla d’Acció pel Relleu Agrari

Amb 'Terra d'Oportunitats', BCN Smart Rural vol destacar la importància de la formació, la col·laboració generacional i la innovació per al futur de l'agricultura a la demarcació de Barcelona. Aquesta visió ha emergit al llarg d’aquest any, gràcies a les jornades de reflexió i debat que ha organitzat la DTA per comprendre amb detall la situació del relleu generacional en el territori. Com a resultat, s’ha identificat la necessitat d’adoptar polítiques públiques integrals i inclusives des de l’àmbit local per fomentar les accions més rellevants que promouran una nova generació pagesa. Entre aquestes accions, es destaquen dues: la mentoria i la formació. Segons dades de la DUN de l’any 2022, les persones majors de 65 anys suposen el 40% de la pagesia a les comarques barcelonines, i això obre grans possibilitats per als nous emprenedors rurals. Sònia Callau ho destaca: «Si volem que les noves generacions d'agricultors i ramaders tinguin èxit en els seus projectes d'emprenedoria, necessiten formació i accés a professionals i tècnics especialitzats que els orientin i acompanyin en tot el procés de posar en marxa els seus negocis».

Per facilitar la incorporació de joves al sector primari, la Diputació de Barcelona està treballant en un pla d'acció específic per als parcs agraris de les comarques barcelonines. Per obtenir més informació sobre aquest pla, pots escriure a Sònia Callau.

 

— Redacció BCN Smart Rural —

Arbre fruiter. PATXI URIZ | DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Enllaços relacionats

Històries BCN Smart Rural: 'Terra d'oportunitats'
Curtmetratge produït per BCN Smart Rural | Diputació de Barcelona

Comparteix
Et pot interessar

Uneix-te a la revolució més deliciosa!

Vols estar al dia de les últimes novetats del programa Barcelona Agrària?  Subscriu-te al nostre butlletí digital!

Omple el breu formulari que trobaràs a continuació i rebràs al teu correu electrònic una selecció de notícies, entrevistes, informes i publicacions que segur que t’interessen.

Vull subscriure'm!